Hoe moet het de komende weken verder met Wout Van Aert? "Wout zal de komende crossen als een 'lonesome cowboy' rijden"

Redactie
| 25 reacties
Hoe moet het de komende weken verder met Wout Van Aert? "Wout zal de komende crossen als een 'lonesome cowboy' rijden"
Foto: © photonews

Het nieuws van de dag is ongetwijfeld de verbreking van het contract van Wout Van Aert bij Sniper Cycling. Maar hoe moet het op sportief vlak de komende weken verder?

Van Aert zit de komende crossen dus zonder ploeg. Maar daar is al een oplossing voor geregeld. "Wout zal de komende crossen als onafhankelijk renner rijden, als een soort van 'lonesome cowboy'", vertelt zijn advoocat Walter Van Steenbrugghe bij Sporza.

"We hebben de UCI en de Belgische bond aangeschreven om hen hiervan op de hoogte te brengen. Wout rijdt dus niet in de uitrusting van die ploeg en ook niet met hun fiets."

Geen contact met geen enkele ploeg

Ook voor het voorjaar van 2019 is er dus een probleem. "Komend wegseizoen zit Wout nu ook zonder ploeg. Het is momenteel te vroeg om te zeggen in welke richting hij zal gaan. Er is geen enkel contact, met geen enkele ploeg. Wout is te zeer onder de indruk van vorig weekend."

"Ik hoop dat hij er mentaal afstand van kan nemen, zodat hij kan presteren. Al heb ik er het volste vertrouwen in dat hij dat zal doen", klinkt het. In 2020 volgt dan het avontuur bij LottoNL-Jumbo. "Dat is vanaf 2020. We zijn nu 2018. Er is nog een belangrijk veldrit- en wegseizoen. Het is koffiedik kijken wat er zal gebeuren", besluit Van Steenbrugge. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties