"Natuurlijk is de situatie van Wout Van Aert niet gunstig, maar in Geraardsbergen was hij wel meteen op niveau"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
"Natuurlijk is de situatie van Wout Van Aert niet gunstig, maar in Geraardsbergen was hij wel meteen op niveau"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert nam de drastische beslissing om zijn contract bij Sniper Cycling te verbreken. Geen ideale situatie, zeker niet nu het veldritseizoen opnieuw op volle toeren draait. Wij polsten - een dag voor de breuk - bij ex-crosser Erwin Vervecken naar de situatie van Wout Van Aert.

Zelf wilde Van Aert volgend seizoen niet voor Roompot uitkomen. Ondertussen werd vandaag bekend dat Van Aert een 'dringende reden' inroept om zijn contract te verbreken. Echt zorgenvrij is Van Aert dus niet. "Ik denk dat het nog zal blijven hangen tot er een akkoord is", liet Erwin Vervecken maandag weten bij Wielerkrant.be. (Het gesprek vond plaats voor de breuk, red.)

"Het zal nog een paar weken of zelfs maanden duren voor er duidelijkheid is over zijn situatie. Maar ik ken Wout niet goed genoeg om in te schatten of dat op hem weegt. Al was hij in Geraardsbergen natuurlijk wel meteen op niveau."

'Geen gunstige situatie'

"Al is deze situatie natuurlijk niet gunstig", vervolgt Vervecken. "Hij weet niet waar zijn toekomst ligt en heeft dus geen zekerheid. Als hij blijft waar hij is, is hij niet gelukkig. Als hij vroeger vertrekt, volgt er wellicht nog een rechtszaak en is het aan de juristen om dat verder uit te pluizen."

Zijn papa Henk wordt de komende weken en maanden alvast zijn ploegleider, liet Van Aert verstaan. "Als crosser is je kleine entourage je ploeg. Hoe je het draait of keert, het is niet zoals op de weg. In de crossen ben je vaak van 's ochtends met de mobilhome weg, samen met je ouders en eventueel vriendin. Dus dat zit wel goed", besluit Vervecken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties