Laura Verdonschot voorzichtig ambitieus na nieuwe stap vooruit: "Liever constant seizoen dan uitschieters"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Laura Verdonschot voorzichtig ambitieus na nieuwe stap vooruit: "Liever constant seizoen dan uitschieters"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De jonge Laura Verdonschot wil komend veldritseizoen iets goedmaken na haar woelige seizoen van vorig jaar. Een darmschimmel was de oorzaak, maar het gaat opnieuw goed met de Limburgse. "Ik heb het gevoel dat ik progressie heb gemaakt", klinkt het.

Verdonschot trapte het seizoen af met een 7e plek in Geraardsbergen. Ze kwam ruim een minuut na winnares Eva Lechner over de meet. "Ik ben blij dat het seizoen opnieuw bezig is, maar de temperaturen zijn wel nog warm", lacht ze in gesprek met Wielerkrant.be. "De eerste 3 of 4 rondjes waren goed in Geraardsbergen, maar daarna betrapte ik me op enkele foutjes en moest ik de rol lossen."

"Geraardsbergen is - mede dankzij de hitte - een cross waar je heel weinig kan herstellen. Dat betaal je cash. In de laatste ronde vond ik mijn tempo terug, dus ik denk wel dat het goed zit met mijn conditie", bevestigt de 21-jarige veldrijdster. "Ik denk dat ik tevreden mag zijn na zondag. Lechner opende snel, maar zij is nog in bloedvorm van het WK (MTB, red.). Zelf was ik toch 2 maanden uit competitie."

Goede zomer achter de rug

Ook de zomer verliep prima voor de Limburgse. "Ik kende een heel goee zomer. Ik heb het gevoel dat ik progressie heb gemaakt en dat ik kon koersen zoals ik dat vroeger kon", aldus Verdonschot. "Maar in die eerste weken wil ik nog niet op mijn best zijn. De kampioenschappen zijn ook pas in januari. Ik rijd liever een constant seizoen dan dat er uitschieters zijn. Dan verkies ik liever een constant seizoen."

Top 5 en top 10

"Wat mijn doelstelling is? Ik weet zelf niet goed wat ik moet verwachten. Vorig jaar heb ik met die darmschimmel gesukkeld, dus er was meteen stress. Ik wil de eerste crossen op Belgische bodem afwachten. Ik denk dat ik normaal voor top vijf moet gaan. En eventueel zelfs voor top drie."

"In de Wereldbeker hoop ik constant top tien te rijden, net als op het wereldkampioenschap. Dat zijn de doelstellingen die ik voor mezelf heb gesteld, maar het verleden heeft mij natuurlijk geleerd om voorzichtig te zijn", besluit Verdonschot. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties