Verdonschot blikt terug op moeizame winter van vorig jaar: "Het was mentaal erg lastig"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Verdonschot blikt terug op moeizame winter van vorig jaar: "Het was mentaal erg lastig"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een darmschimmel gooide vorig seizoen roet in het eten van toptalent Laura Verdonschot, die enkele strubbelende maanden kende. "Pas na twee maanden vonden we de oorzaak", zegt de renster van Marlux-Bingoal.

Het wilde vorige winter maar niet lukken voor Verdonschot, die twee seizoenen geleden helemaal doorbrak. Maar uiteindelijk werd de oorzaak dan toch gevonden: een darmschimmel. "Dat was mentaal een erg lastige periode, want ik wilde bevestigen", bekent Verdonschot bij Wielerkrant.be. "Dat lukte dan niet omdat we de oorzaak van het probleem niet vonden."

"Pas na twee maanden vonden we die darmschimmel, terwijl ik al een tijdje aan het aanmodderen was. In de kerstperiode kende ik een opflakkering en was ik beter, maar daarna ging het snel terug naar af. Maar ik heb ook geleerd door die moeilijke periode. Ik ben mentaal maar ook fysiek sterker geworden."

Hoewel ze bijna helemaal topfit is, moet de Limburgse nog steeds medicatie nemen. "Het duurt een jaar voor het volledig genezen is. Mijn darmflora was ook beschadigd. Zolang ik de medicatie neem, gaat het redelijk goed. Maar als ik mijn medicatie niet neem, voel ik dat ik minder goed herstel. Ik ben dus nog geen 100%."

Verdonschot kon in die moeilijke periode wel rekenen op de steun van haar ploeg én vooral teammanager Jurgen Mettepenningen. "Ik heb mogen bijtekenen, dus er was wel wat vertrouwen in mij. Jurgen heeft dat vertrouwen ook altijd uitgesproken. Natuurlijk had hij mij liever zien bevestigen, maar dat gaf een heel goed gevoel", besluit de 21-jarige veldrijdster. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties