Weg strijd in de klassementen? "Misschien moeten we gewoon trots zijn op de keuzes van Wout en Mathieu"

Redactie
| 6 reacties
Weg strijd in de klassementen? "Misschien moeten we gewoon trots zijn op de keuzes van Wout en Mathieu"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hoe belangrijk zijn de klassementen nog in het veldrijden? Mathieu van der Poel mist de twee Wereldbeker in de Verenigde Staten, terwijl Wout Van Aert verstek geeft voor 3 van de 8 Superprestiges en 5 van de 8 crossen van de DVV Trofee.

Een écht gevecht voor de eindzege zullen we in de klassementen dus niet zien. "Jammer", aldus Erwin Vervecken van Golazo, die mee de DVV Trofee organiseert, in HLN. "Natuurlijk zou het leuker zijn als Wout en Mathieu al onze crossen zouden rijden, en natuurlijk hadden we graag veel strijd gezien om eindwinst, maar dit ligt niet in onze handen."

"Zij maken keuzes in functie van hun weg- en mountainbikecampagne. Misschien moeten we daar gewoon trots op zijn. Hun succes in de andere disciplines straalt af op de cross. Vroeger, ik heb de tijd zelf nog meegemaakt, werden veldrijders mislukte wegcoureurs genoemd. Vandaag ziet iedereen hoe hoog het niveau is."

Nuanceren

Tijden zijn veranderd, zegt Vervecken. "We leven in een veranderend landschap", vervolgt Vervecken. "Twintig jaar lang draaide alles om de klassementscrossen, maar sinds drie jaar komt elke veldrit op tv, op één na, Ardooie. Zo verschuift ook het gewicht. Tegelijk wil ik ook nuanceren, want verandert er voor de fans zo veel? Zo'n klassement werd enkel interessant op het einde van het seizoen, als het spannend was wie zou gaan winnen."

"Tijdens het jaar wil het publiek vooral strijd zien. Elke zaterdag en zondag een topcross. Of dat in een DVV-trofeecross is of in een Wereldbekermache of in een Superprestigewedstrijd is bijkomstig. Soms weten ze zelfs niet naar wat ze kijken", besluit Vervecken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties