Laurens Sweeck na opwarmer in Waterloo: "Wedstrijd was eigenlijk al bij de start voorbij"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Laurens Sweeck na opwarmer in Waterloo: "Wedstrijd was eigenlijk al bij de start voorbij"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quinten Hermans was in de voorproever voor de Wereldbeker in Waterloo de snelste op dezelfde omloop, bij Pauwels Sauzen-Vastgoedservice eindigden er twee renners in de top vijf. Daan Soete werd tweede, Laurens Sweeck vijfde.

Soete moest alleen zijn ex-ploegmaat Hermans voor laten in Waterloo. "In de tweede ronde plaatste ik een aanval", zegt Soete bij zijn etam. "Bleek dat alleen Quinten Hermans kon volgen. Maar al even snel merkte ik dat ik geen superbenen had en ik moest die inspanning wat bekopen. Ik kon nog een paar ronden in het wiel blijven, maar toen ik rond half koers een foutje maakte, kon hij een kloof slaan."

Soete kwam nooit meer bij Hermans. "Integendeel. Hermans bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit. Ik kon wel makkelijk die tweede plaats veilig stellen, maar dat was dan ook het hoogst haalbare."

'Als 10e het veld in'

Voor Laurens Sweeck zat er niets meer in dan een vijfde plek na een matige start. "Met dank aan een gemiste start", aldus een ontgoochelde Sweeck. "Ik dook pas als tiende het veld in en mijn wedstrijd was toen eigenlijk al voorbij."

"Ik kwam nog snel op plaats drie terecht en hoopte nog de sprong naar Daan en Quinten te maken, maar bij die inspanning heb ik me opgeblazen. Fysiek, maar omdat ik de kloof niet kon dichten, was ik ook mentaal wat gekraakt en liet ik het misschien iets te snel lopen. En ik maakte dan ook nog eens een foutje bij de balkenpassage."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties