Teammanager Christoph Roodhooft geeft meerdere redenen voor afwezigheid van Mathieu van der Poel in de VS

Redactie
| 5 reacties
Teammanager Christoph Roodhooft geeft meerdere redenen voor afwezigheid van Mathieu van der Poel in de VS
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel is de grote afwezige voor de Wereldbekers in Waterloo en Iowa. Een pauze na een erg lange zomer is de officiële verklaring, maar er zijn nog redenen om thuis te blijven.

Van der Poel is sinds september vorig jaar non-stop bezig op de fiets. Eerst de veldritwinter, meteen daarna zich voorbereiden op het mountainbikeseizoen en tussendoor nog enkele wegwedstrijden in de zomer afwerken. Een pauze is dus niet overbodig om te batterijen voor de komende maanden op te laden. 

Daarom laat van der Poel de crossen in Amerika schieten en komt hij pas op 6 oktober in actie in Meulebeke (Brico Cross). Maar volgens teammanager Christoph Roodhooft van Corendon-Circus komen er nog andere argumenten bij kijken. 

Motivatie

"Het is een financiële investering, je moet er veel tijd insteken, het vergt een specifieke voorbereiding en je zit tweemaal met een jetlag", vertelt Roodhooft in Het Nieuwsblad. "Terug thuis is het altijd maar afwachten hoe je uit het avontuur komt. Ik zie het rondom mij overal: het is al maar moeilijker om de renners te motiveren om ernaartoe te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties