Wout Van Aert laat zich in eerste Wereldbeker in Waterloo in de luren leggen door straffe Toon Aerts

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 24 reacties
Wout Van Aert laat zich in eerste Wereldbeker in Waterloo in de luren leggen door straffe Toon Aerts
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts heeft de eerste Wereldbeker van het seizoen op zijn naam geschreven. De renner van Telenet Fidea liet een kleine 3 rondjes voor het einde wereldkampioen Wout Van Aert achter en won solo.

Op een razendsnelle omloop in het Amerikaanse Waterloo nam Wout Van Aert een vliegende start. Maar ook Laurens Sweeck, Daan Soete, Quinten Hermans en Toon Aerts waren goed mee. Bij het ingaan van de tweede ronde hadden 7 renners een kleine voorsprong. 

Sweeck voelde zich in zijn sas vooraan, maar door een foutje was hij op achtervolgen aangewezen. Halverwege de wedstrijd maakte Soete vooraan een slippertje. Hermans kon zijn ex-ploegmaat niet meer ontwijken en ging overkop. Van Aert en Aerts blevne met hun tweeën vooraan over, maar het was opletten voor Sweeck die zich nog niet gewonnen gaf. 

Opgave Vanthourenhout

Ondertussen hield Michael Vanthourenhout voor bekeken. Een slechte dag of was er meer aan de hand? In de 7e van 9 rondjes trok Aerts volle gas door, maar Van Aert liet niet begaan. Van Aert hapte toch naar adem en Aerts' voorsprong werd groter en groter. 

Aerts trok met een bonus van om en bij de 15" de slotronde in en had gewonnen spel. De pupil van Sven Nys had ruim de tijd om het zegegebaar te maken en is vanzelfsprekend ook de eerste leider in de Wereldbeker. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties