Wout Van Aert tweede na woelige week: "Ik was hier om te crossen, dus achteraf geen zin om te klagen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 26 reacties
Wout Van Aert tweede na woelige week: "Ik was hier om te crossen, dus achteraf geen zin om te klagen"
Foto: © photonews

Voor Wout Van Aert is het nog steeds wachten op een eerste zege in het veldritseizoen. Na een woelige week legde hij in Waterloo beslag op de tweede plek. Alleen Toon Aerts bleek sterker.

De drievoudige wereldkampioen legde zich neer bij zijn tweede plek. "Toon was sterker", bekende de 'onafhankelijke' renner bij Play Sports. "Ik voelde in het begin dat het moeilijk was, maar ik heb geprobeerd om een goede positite te behouden. Maar toen Toon versnelde, moest ik mijn meerdere erkennen."

Met één versnelling nam Aerts afstand van Van Aert. "Het was geen explosieve versnelling, maar zijn tempo lag veel hoger. Ik kreeg die 10 meter niet meer dicht op dit slopende parcours."

Moeilijke week

Van Aert had natuurlijk een woelige week achter de rug door alle perikelen met zijn ex-werkgever. "Ik was hier om te koersen, dan heb ik achteraf geen zin om te klagen. Ik heb mijn cross gereden zoals ik wou en sta nu goed in de Wereldbeker. Dat was mijn belangrijkste doel. Natuurlijk had ik liever gewonnen, maar vandaag moet ik tevreden zijn, want Toon was beter", benadrukte hij nog eens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties