Marianne Vos wint meteen op 'pittige omloop': "Wist dat ik in de laatste ronde kans zou hebben"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Marianne Vos wint meteen op 'pittige omloop': "Wist dat ik in de laatste ronde kans zou hebben"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Marianne Vos is uitstekend aan de Amerikaanse veldritcampagne begonnen. De Nederlandse haalde het in een duel van de Britse Ellen Noble.

Vos ontsnapte al vroeg met de Britse en liet haar metgezel in de slotronde achter. "De ronde lag er goed bij, maar was door warmte en korte klimmetjes wel pittig", zei Vos achteraf bij haar ploeg. "Noble reed erg sterk en ik merkte dat ik geen verschil zou kunnen maken. Wel wist ik dat ik in de laatste ronde kans zou hebben op de laatste helling."

"Ik besloot om aan te haken en te wachten op het goede moment. Op dat laatste stukje pakte ik een paar meter voorsprong en die kon ik gelukkig doortrekken tot de finish", aldus de meervoudige wereldkampioene in het veld.

Rustig aan de komende dagen

"Het was een bijzondere sfeer en natuurlijk een andere voorbereiding op een cross dan anders. In de afgelopen week heb ik veel ontsnapping gehad, samen met Inge, haar vader en mijn vader en en broer. We hebben in een huis onze eigen stek gecreëerd en dat is prettig geweest."

Volgende zondag wacht de Wereldbeker in Iowa. "De komende dagen doen we het rustig aan. Donderdag vertrekken we naar Iowa City voor de wereldbekerwedstrijd van zaterdag", besluit Vos. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties