Amerikaanse aan het feest in tweede Wereldbeker in Iowa, wereldkampioene Sanne Cant rijdt naar 5e plek

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Amerikaanse aan het feest in tweede Wereldbeker in Iowa, wereldkampioene Sanne Cant rijdt naar 5e plek
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij de vrouwen is de tweede Wereldbeker van het seizoen in het Amerikaanse Iowa gewonnen door Kaitlin Keough. De Amerikaanse bleef de Britse Evie Richards en ex-wereldkampioene Marianne Vos voor. Sanne Cant werd vijfde.

Het was de Italiaanse Eva Lechner die de beste start nam in Iowa. Zij kreeg samen met Marianne Vos een gaatje, maar die laatste begon solo aan de tweede ronde na een foutje van de Italiaanse. Maar de Amerikaanse Keough kon de leiding overnemen nadat ook Vos op een glibberig parcours tegen de vlakte was gegaan. 

Spannend voor podium

Keough liep verder uit, terwijl in de strijd voor de overige podiumplaatsen Sophie de Boer de maat nam van Vos, na opnieuw een foutje. Keough pakte na haar 19e plek van vorige week overtuigend de zege, maar voor de twee andere podiumplaatsen bleef het erg spannend. 

Richards, Vos en de Boer vochten een leuke strijd uit, maar de Britse snelde naar de tweede plek. Vos werd derde voor haar landgenote de Boer. Sanne Cant werd dan weer vijfde na een sprintje tegen Lechner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties