Podiumplek in Iowa doet deugd na opgave in Waterloo: "Een week gehad om mijn hoofd leeg te maken"

Redactie
| 8 reacties
Podiumplek in Iowa doet deugd na opgave in Waterloo: "Een week gehad om mijn hoofd leeg te maken"
Foto: © photonews

Na zijn opgave van vorige week in Waterloo had Michael Vanthourenhout toch wat twijfels over zijn vormpeil. In Iowa toonde de crosser van Marlux-Bingoal met een derde plek echter dat hij meer dan oké is.

"Ik heb een week de tijd gehad om mijn hoofd leeg te maken", vertelde Vanthourenhout na de wedstrijd. "Ik kon hier goed trainen. Bovendien was dit parcours me een stuk beter op het lijf geschreven en dat vertaalde zich in een podiumplaats."

'Goede voorbereiding'

In Waterloo liep het voor geen meter. En dus rezen er vragen over het vormpeil van de renner van Marlux-Bingoal. "Ik had zelf ook vragen. Ik had een goede voorbereiding achter de rug. Ik weet ook niet wat er misgelopen is in Waterloo, maar deze derde plaats maakt veel goed."

In het slot van de race liet de West-Vlaming Hermans achter zich. "Het was echt wel knokken voor die laatste podiumplaats. Na een versnelling voelde ik meteen dat bij Hermans het beste eraf was. Bij een tweede demarrage kon ik hem eraf gooien en zo alleen binnen bollen", aldus Vanthourenhout. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties