Wereldkampioen Wout Van Aert botst ook in tweede Wereldbeker van het seizoen op sterke Toon Aerts

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 17 reacties
Wereldkampioen Wout Van Aert botst ook in tweede Wereldbeker van het seizoen op sterke Toon Aerts
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts heeft nu ook de tweede Wereldbeker van het seizoen op zijn naam geschreven. Net als in Waterloo was de Telenet Fidea-crosser de betere van wereldkampioen Wout Van Aert.

Van Aert moest in Waterloo al zijn meerdere erkennen in Aerts, maar ook in Iowa was dat het geval. Het duo nam de beste start en had na één ronde al een kleine bonus op de achtervolgers, waar vooral Quinten Hermans en Michael Vanthourenhout het meeste indruk maakten.

De wereldkampioen testte de leider in de Wereldbeker enkele keren, maar Aerts gaf nie toe. Het was de crosser van Telenet-Fidea die zelfs een voorsprong kreeg toen Van Aert even in de modder bleef hangen. Zonder een kleine versnelling was de vogel opnieuw gaan vliegen, want de bonus werd steeds groter.

Vanthourenhout derde

Aerts mocht voor de tweede Wereldbeker op rij zegevieren, voor Van Aert zat er opnieuw niets meer in dan een tweede plaats. Vanthourenhout legde na de opgave van vorige week in de achtergrond beslag op de derde en laatste podiumplek. Hermans kwam als vierde over de meet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties