Wout Van Aert: "Het is bizar, ik heb er niet echt een andere verklaring voor"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 26 reacties
Wout Van Aert: "Het is bizar, ik heb er niet echt een andere verklaring voor"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert moest ook in Iowa zijn meerdere erkennen in Toon Aerts, die zo zijn leiderspositie in de Wereldbeker versterkt. De drievoudige wereldkampioen had er geen verklaring voor.

Bij een modderstrook bleef Van Aert even hangen. Aerts maakte gretig gebruik en loste de wereldkampioen. "Af en toe had ik een goede passage op die strook, af en toe een slechte", vertelde Van Aert na de wedstrijd bij Play Sports. "Ik verloor tien meter, maar ik voelde net als vorige week dat de energie in de tweede helft van de race uit mijn lijf stroomde. Best wel raar."

"In het begin kan ik goed het verschil maken, maar in de tweede helft zak ik er eigenlijk helemaal door en kan ik minder snel rijden. Daar moet ik een oplossing voor zoeken. Het is bizar, ik heb er niet echt een andere verklaring voor. Maar Toon was opnieuw heel sterk."

Game over

"In de eerste rondes kon ik zijn aanvallen wel beantwoorden, maar als ik een foutje maakte, kon ik het niet meer goedmaken. Als je goed bent, kan je dat nog oplossen, maar nu was het game over."

Mathieu van der Poel was er nog niet bij, maar Aerts verkeert in bloedvorm. "Toon is super sterk, maar hij is geen revelatie. Toon was er vorig jaar ook al vaak dichtbij. In tegenstelling tot andere jaren heeft hij een goeie start genomen. Als hij dat volhoudt, kan hij zeker een concurrent blijven voor mij en Mathieu van der Poel. Maar nu wil ik zelf mijn niveau weer proberen halen. Daar zal ik werk genoeg mee hebben", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties