Ex-wereldkampioen: "Crossen in de VS? Duim naar beneden" - Sven Nys gaat niet akkoord

Redactie
| 12 reacties
Ex-wereldkampioen: "Crossen in de VS? Duim naar beneden" - Sven Nys gaat niet akkoord

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het veldritavontuur in de Verenigde Staten zit er alweer op na de Wereldbekers in Waterloo en Iowa. Ex-wereldkampioen veldrijden Paul Herygers is niet te vinden voor die verre verplaatsing.

Het veldritseizoen wordt al enkele seizoenen lang in de VS op gang getrapt. "Het is ver van huis. Als het zelfs voor de commentatoren te ver is, dan is het ook voor de renners zwaar", vertelt Herygers bij Sporza. "Zeker voor zij die net buiten de top 10 vallen is het financieel moeilijk."

"Ook de renners hebben gemengde gevoelens. Al gaan die niet meteen klagen, want uiteindelijk gaat het maar om een week op het hele seizoen. En toch zie je dat er nu al een paar afhaken, zoals Marcel Meisen en David van der Poel. Stel dat je de renners deze trip een tweede keer halfweg het seizoen zou laten maken, dan zouden de stemmen wel loskomen. "

Duim naar beneden

En dus is Herygers voorstander om niet meer naar de VS te gaan. "Als ik het voor het zeggen had? Duim naar beneden. De opmars zet zich niet door en bij ons staan ze te springen om crossen te organiseren. Ik vrees dan ook dat het niet blijft duren."

"Maar zolang de UCI er zijn zegen voor blijft geven, gaat het door. Uiteindelijk is de timing nog niet zo slecht. Enkel en alleen zijn het 2 lastige crossen vroeg op het seizoen. Het kan nog net", besluit Herygers. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties