Corné van Kessel blikt tevreden terug op trip naar VS, maar past voor Meulebeke en Ronse: "Liever een mindere dag in Zwitserland"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Corné van Kessel blikt tevreden terug op trip naar VS, maar past voor Meulebeke en Ronse: "Liever een mindere dag in Zwitserland"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met een derde, vijfde en zesde plek kan Corné van Kessel (Telenet Fidea) tevreden terugblikken op het avontuur in de Verenigde Staten. "De laatste wedstrijd in Iowa heb ik niet gereden om te herstellen", aldus de Nederlander.

In het opwarmertje in Waterloo eindigde van Kessel 3e, daarna volgden in de Wereldbekers van Waterloo en Iowa een 6e en 5e plek. "De trip naar de Verenigde Staten is voor mij heel goed meegevallen", opent van Kessel bij Wielerkrant.be. "Ik heb een 3e, 5e en 6e plek behaald. De laatste wedstrijd in Iowa heb ik niet gereden om te herstellen. Bovendien waren de resultaten van de hele ploeg erg leuk meegenomen."

Nu is het zaak om de jetlag tegen dit weekend te verteren. De crosser van Telenet Fidea past voor Meulebeke en Ronse, maar trekt zondag wel naar Zwitserland. Met een reden. "Na die jetlag moet je proberen om het goede ritme te pakken te krijgen. Maar ik moet wat afwachten voor dit weekend. Het is ook de moeilijkheidsgraad van een cross die het herstel van een jetlag bepaalt."

Geen Ronse en Meulebeke

"Ik had mezelf voorzien op een slecht weekend na de reis naar Amerika en daarom koos ik bij het maken van de planning voor Zwitserland. Ik heb liever daar een mindere dag, want Ronse wordt een erg zware cross", aldus de Nederlander. 

Wat mogen we dit seizoen van van Kessel verwachten? "Ik hoop dat ik de lijn van Amerika kan doortrekken en dat ik regelmatig kan meedoen voor top vijf. Vorig jaar heb ik een goed seizoen gereden. Dat wil ik opnieuw doen. Wanneer ik tevreden zal zijn? Als ik een vergelijkbaar seizoen rijd, met liefst een overwinning erbij. Dat zou heel mooi zijn", besluit van Kessel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties