Hebben Van Aert en van der Poel er een grote rivaal bij? "Te vroeg om te zeggen dat hij beide toppers kletsen rond de oren gaat geven"

Redactie
| 10 reacties
Hebben Van Aert en van der Poel er een grote rivaal bij? "Te vroeg om te zeggen dat hij beide toppers kletsen rond de oren gaat geven"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De verrassing van het seizoen is tot dusver Toon Aerts, die beide Wereldbekers in Amerika op zijn naam schreef. Volgens Paul Herygers is het nog te vroeg om te zeggen of er een derde topper bijkomt in het veld.

Aerts zou zijn trainingsmethodes hebben aangepast en meer op krachttrainingen focussen. "Dat heb ik nog niet opgevangen", zegt Herygers bij Sporza. "Ik vind Toon Aerts sowieso een pure crosser. En dat hij stond te popelen om de aansluiting te vinden bij de absolute top, ook dat zat er aan te komen. Wat hij nu heeft laten zien, smaakt naar meer."

Wout Van Aert kampt met enkele extra-sportieve perikelen, Mathieu van der Poel komt pas zaterdag in Meulebeke piepen. "Als Mathieu en Wout op gang komen, dan kan het zijn dat Toon dat plaatsje weer moet afstaan. Maar als hij de komende weken zijn voet ernaast kan zetten, dan verandert alles. Dan hebben we weer een derde man in het spel en dat is veel fraaier dan twee toppers alleen."

"Ik zou Van der Poel eerst aan het werk willen zien"

"Maar om nu al te zeggen dat hij beide toppers kletsen rond de oren gaat geven, dat is een paar weken te vroeg. Ik zou van der Poel eerst aan het werk willen zien. Die is al gretig achter de motor aan het rijden. En als Wout van Aert de muizenissen in zijn hoofd kwijt is, gaat ook hij heel gretig zijn. Dan wordt Toon Aerts derde, wat ook al een hele stap vooruit is, hoor", klinkt het. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties