Ploegmaat ziet een ijzersterke Toon Aerts: "Maar chapeau dat Wout dat niet als excuus gebruikt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Ploegmaat ziet een ijzersterke Toon Aerts: "Maar chapeau dat Wout dat niet als excuus gebruikt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De motor van Toon Aerts draait al van bij de start van het nieuwe seizoen op volle toeren. Dat bewees de crosser uit Rijkevorsel met dubbele winst in de Amerikaanse Wereldbekers. Geen verrassing volgens ploegmaat Corné van Kessel.

Aerts verkeert al vroeg op het seizoen in bloedvorm en mocht als toetje de Wereldbekertrui mee naar België nemen na zijn sterke prestaties in de Verenigde Staten. "Toon is inderdaad heel sterk", zegt Corné van Kessel over zijn 2 jaar jongere ploegmaat.

"Hij was twee keer heel goed, net als iedereen van onze ploeg trouwens", vervolgt de Nederlander. "Ook Quinten Hermans (winst in Trek CX Cup), Lars van der Haar (winst in Geraardsbergen) en Nicolas Cleppe (winst in C1 Cross Iowa) zijn prima aan het nieuwe seizoen begonnen. En in de Wereldbekers reden er heel wat van onze mannen top 10."

"Toon is ook gewoon heel goed. Hij reed twee minuten weg van de rest" - Corné van Kessel

Wout Van Aert moest het twee keer met een tweede plek doen in de Amerikaanse Wereldbekers. "Ik denk dat Wout heel wat energie heeft gestoken in al dat randgebeuren. Maar hij gebruikt dat niet als excuus. Chapeau", aldus van Kessel.

"Maar Toon is ook gewoon heel goed. Hij reed twee minuten weg van de rest. Of hij Mathieu en Wout het vuur aan de schenen kan leggen dit seizoen? Dat wordt nog afwachten. Maar hij heeft alvast een erg sterke zomer gekend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties