Schitterende ingesteldheid! Ondanks chemokuur blijft Jolien Verschueren veldrijdster in hart en nieren

Schitterende ingesteldheid! Ondanks chemokuur blijft Jolien Verschueren veldrijdster in hart en nieren
Foto: © photonews

Alle aandacht mag dan nu gaan naar haar genezingsproces, Jolien Verschueren blijft voeling houden met het veldrijden. Donderdag ging ze fietsen op het parcours van de Hotondcross in Kluisbergen. Verschueren volgt momenteel een chemobehandeling wegens een kwaadaardig gezwel in haar hersenen.

Begin april kreeg de veldrijdster het slechte nieuws te horen. Haar behandeling zal nog een klein jaar duren. Uit een filmpje van de organisatie van de Hotondcross blijkt toch dat het behoorlijk goed gaat. "Zolang ik mij een beetje goed voel, probeer ik dagelijks een beetje te fietsen. Trainen lukt nog niet, maar fietsen wel. Ik heb niet zoveel last van bijwerkingen. Daar ben ik heel dankbaar voor."

Verschueren blijft zoveel mogelijk de voeling houden met het milieu. "Ik woon niet zover. Dan is het wel eens leuk om met papa en mama naar hier te fietsen en dat gevoel terug te hebben. Het is heel raar als het je winterse bezigheid is om elk weekend naar de cross te gaan en je dat nu niet meer kan meemaken. We gaan proberen om zo snel mogelijk terug te keren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties