Wout Van Aert: "De situatie woog op me, maar dat verandert nu"

Redactie
| 25 reacties
Wout Van Aert: "De situatie woog op me, maar dat verandert nu"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert is verlost van zijn extra-sportieve problemen en gaat met Cibel-Cebon in zee, dat een nieuwe veldritploeg met slechts één renner opricht. "Ik ben supergemotiveerd", zegt de wereldkampioen.

Van Aert is opgelucht nu alle sponsors rond zijn en hij dit weekend met een gerust gemoed kan crossen. "Vanmorgen stapte ik voor het eerst sinds lang nog eens met een leuk gevoel uit bed", vertelt Van Aert in HLN. "Dit is het begin van een nieuw hoofdstuk. Ik was goed in de Amerikaanse WB-manches maar had het gevoel dat de batterij niet helemaal opgeladen was."

Niet bezig met toekomst op de weg

In Amerika was de wereldkampioen nog niet top. "De situatie woog op me. Dat verandert nu. Ik kan opnieuw wat geld verdienen en focussen op wat echt moet. Mijn toekomst op de weg? Ben ik momenteel niet mee bezig. Eerst crossen. En presteren. Ik ben supergemotiveerd."

Nu moet de rest van de omkadering nog ingevuld worden. "Mijn ploegleider? Die staat daar, achteraan", lacht Van Aert. Zijn mecanicien Kristop Cop zou ondertussen ontslagen zijn bij Sniper Cycling. Ligt de weg open? "Daar kan ik nog niet veel over zeggen. Ik hoop alleen dat mijn team snel weer voltallig is", zegt hij nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties