Akkefietje tussen Vanthourenhout en Soete in Berencross: "De eerste wedstrijden ga ik dit alvast niet vergeten"

Redactie
| 5 reacties
Akkefietje tussen Vanthourenhout en Soete in Berencross: "De eerste wedstrijden ga ik dit alvast niet vergeten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na de trip naar Amerika is het veldrijden terug in België aanbeland. In Meulebeke won Mathieu van der Poel voor Wout Van Aert, maar daarachter was er nog een incidentje tussen Michael Vanthourenhout en Daan Soete.

Vanthourenhout deed afstoppingswerk voor ploegmaat Eli Iserbyt (Marlux-Bingoal), maar Soete (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) wilde de West-Vlaming passeren. "Ik probeerde mijn plaats te verdedigen en Daan Soete trachtte die in te pakken", vertelt Vanthourenhout in Het Nieuwsblad. "Dit op een moment waar dat zeker niet gepast was."

"Ik wou nu eenmaal de leiderspositie van Eli Iserbyt beschermen terwijl Soete daar ineens komt tussen kwakken. Blijkbaar moet dit de wedstrijdjury ontgaan zijn want zij ondernamen geen actie. Kom, morgen (zondag, red.) is het weer cross en dan is dit incidentje al lang vergeten."

'Waarom laat hij me niet door?'

Soete was echter niet opgezet met het manoeuvre van Vanthourenhout, waardoor hij ten val kwam. "Iserbyt ging naar de kop en Michael Vanthourenhout probeerde de zaak af te stoppen", klonk het. "Ik ging over laatstgenoemde heen en wou naar Iserbyt toerijden tot ineens Vanthourenhout daar komt drummen."

"Zo draaien we met twee de bocht in. Waarom laat hij me daar niet door? Dit is cross, maar de eerste wedstrijden ga ik dit alvast niet vergeten", aldus de van Telenet Fidea overgekomen crosser. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties