Deense Sunweb-renner wint Parijs-Tours, Terpstra strandt op tweede plek

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Deense Sunweb-renner wint Parijs-Tours, Terpstra strandt op tweede plek
Foto: © photonews

De Deen Soren Kragh Andersen heeft Parijs-Tours naar zijn hand gezet. De Sunweb-renner kwam solo aan in één van de laatste klassiekers van het seizoen. Niki Terpstra (Quick-Step Floors) won de sprint voor de tweede plek.

Het was een speciale editie van Parijs-Tours. Het parcours werd helemaal hertekend met meer grindwegen en onverharde wegen, met heel wat lekke banden tot gevolg. Zo kregen favorieten Benoot, Greipel en Gilbert af te rekenen met pech. 

Op 20 kilometer van de streep bleven er met Niki Terpstra, Soren Kragh Andersen en Benoit Cosnefroy drie renners vooraan over. Die laatste weigerde mee te werken en dus focuste Terpstra zich meer op de Fransman dan op de zege. "Als twee honden vechten om één been...", moet Kragh Andersen hebben gedacht. De Deen ging op een kleine 10 kilometer van de streep in de aanval. 

Boze Terpstra

In de achtervolging maakte Terpstra zich kwaad op Cosnefroy. Kragh Andersen had ruim de tijd om het zegegebaar te maken, daarachter vochten Terpstra en Cosnefroy het in een sprint uit voor de tweede plek. De AG2R-La Mondiale-renner wilde de Nederlander verrassen, maar de winnaar van de Ronde van Vlaanderen sprintte hem uit het wiel. De blik van Terpstra richting Cosnefroy sprak boekdelen. 

Oliver Naesen won de sprint voor de 4e plek, terwijl er met Tiesj Benoot (6e), Sep Vanmarcke (7e) en Philippe Gilbert (8e) nog 3 andere Belgen in de top 10 eindigden. Op de erelijst volgt Kragh Andersen Matteo Trentin op. Vorig jaar werd de Deen van Sunweb nog tweede na de Italiaan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties