Ook in Ronse moet Wout Van Aert zijn meerdere erkennen in sterke Mathieu van der Poel

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 22 reacties
Ook in Ronse moet Wout Van Aert zijn meerdere erkennen in sterke Mathieu van der Poel
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel is prima aan het nieuwe veldritseizoen begonnen. Na winst in Meulebeke won de Nederlander ook in Ronse de GP Mario De Clercq. Wout Van Aert werd voor de vijfde keer op rij tweede.

Zaterdag werd er nog in Meulebeke gecrost, maar een dag later trok het veldritpeloton al naar de Hotond in Ronse voor de GP Mario De Clercq. De beste start kwam van de verrassende Nederlander Sieben Wouters. Amper 22 jaar oud en rijdend voor Creafin-Tüv Süd, het veldritteam van Timmy Simons (Club Brugge). 

Maar na een fietswissel bij Wouters kwamen de grote namen vooraan piepen. Wout Van Aert en Michael Vanthourenhout hadden er wel zin in en namen iedereen op sleeptouw, al werd er niemand gelost. Van Aert probeerde het halverwege de wedstrijd opnieuw. Eerst kon opnieuw Vanthourenhout alleen volgen, maar ook de onvermijdelijke van der Poel zag het gevaar in en kwam aansluiten met Vermeersch en van der Haar. 

Van der Poel solo

Ook Tom Meeusen en Joris Nieuwenhuis, ex-wereldkampioen bij de beloften, maakten de sprong naar voor. Maar in het slot van de wedstrijd toonde van der Poel zich voor het eerst. De Europese kampioen reed weg van Van Aert en Vanthourenhout. Een kleine bonus werd groter en groter en net als in Meulebeke mocht van der Poel opnieuw het zegegebaar maken. 

Een sprintje moest beslissen over de tweede plek. Daarin was wereldkampioen Van Aert sneller dan Vanthourenhout. Zo werd Van Aert al voor de vijfde keer dit seizoen tweede, al heeft ene Mathieu van der Poel zijn start van het seizoen zeker niet gemist met een puike twee op twee. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties