Sanne Cant kan goede lijn niet doortrekken, Marianne Vos viert feest in Ronse

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 17 reacties
Sanne Cant kan goede lijn niet doortrekken, Marianne Vos viert feest in Ronse
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag was Sanne Cant nog de sterkste in Meulebeke, maar in Ronse mocht Marianne Vos het zegegebaar maken. De Nederlandse bleef solo Alice Maria Arzuffi en Annemarie Worst voor. Sanne Cant werd pas 9e.

De Italiaanse Eva Lechner kende een prima start en dook met Marianne Vos en - wie anders - Ellen Van Loy als eerste het veld in. De start van Cant was heel wat minder. Zij moest meteen achtervolgen van op de 10e plek. Vos trok door, alleen haar jonge landgenote Worst kon de aansluiting maken met de ex-wereldkampioene. 

Vijf leidsters

Arzuffi vond het een hachelijke situatie en maakte de oversteek naar de twee koploopsters. Wat later kwamen ook Van Loy en Alvarado vooraan aansluiten, waardoor we 5 leidsters kregen. Ondertussen was het kalf al lang verdronken voor wereldkampioene Cant, die in een achtervolgend groepje was terechtgekomen. 

Vos ging er op anderhalve ronde van het einde door en niemand kon volgen. Met een bonus van bijna 10 seconden op Worst en Arzuffi ging ze naar de slotronde. Vos won gemakkelijk en bleef Arzuffi en de jonge Worst voor. Cant werd pas 9e. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties