Van der Poel 'op 80% van zijn kunnen': "Maar ik ga dit seizoen niet opnieuw 31 keer winnen"

Redactie
| 18 reacties
Van der Poel 'op 80% van zijn kunnen': "Maar ik ga dit seizoen niet opnieuw 31 keer winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel heeft zijn start van het veldritseizoen allesbehalve gemist met een twee op twee in de Brico Crossen van Meulebeke en Ronse. Maar vorig seizoen evenaren zit er volgens de Europese kampioen niet in.

Vorig seizoen domineerde de Nederlander praktisch het ganse seizoen. Alleen op het WK in Valkenburg was hij niet op de afspraak. Aan een impressionante zegereeks denkt van der Poel echter niet. "Ik ga, zoals vorig jaar, geen 31 keer winnen", vertelde hij bij Het Nieuwsblad. "Dat was echt wel iets unieks."

"Al is het natuurlijk wel fijn dat ik twee keer won ondanks het feit dat de supervorm er nog niet is. Ik zit aan 80 procent denk ik, ik heb echt nog competitie nodig. Toen de kloof was gemaakt, viel ik de ronde daarna wel stil op het klimmetje waar ik eerder het verschil had gemaakt. Ik dacht dat ze gingen terugkomen. Maar het zal ook bij de rest pijn gedaan hebben."

"Vergeet ook niet dat Toon Aerts hier niet is"

Van der Poel was de enige topper die - door zijn forfait voor de Amerikaanse Wereldbekers - geen last had van een jetlag. Onder meer Wout Van Aert wilde zich daar niet achter verstoppen. "Het siert dat de anderen dit niet als excuus inroepen, maar ik weet uit ervaring: zoiets kan in de kleren kruipen en dat zijn details die het verschil kunnen maken."

"Vergeet ook niet dat Toon Aerts hier niet is. Hij won toch twee keer in Amerika, hij lijkt een stap voorwaarts te hebben gezet", klinkt het. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties