Wout Van Aert al bij al gerustgesteld: "Ik ben 24, maar ik hoop dat ik intussen zo alles al een beetje heb meegemaakt"

Redactie
| 29 reacties
Wout Van Aert al bij al gerustgesteld: "Ik ben 24, maar ik hoop dat ik intussen zo alles al een beetje heb meegemaakt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert kan na een woelige periode met zijn contractbreuk en sponsorperikelen opnieuw de benen laten spreken. Al zat er in Meulebeke en Ronse, voor de vijfde keer al dit seizoen, niets meer in dan een tweede plek.

Bij Van Aert is er sprake van opluchting, al komt binnenkort zijn zaak nog voor de arbeidsrechtbank. "Het was een woelige periode", bekende hij in Het Nieuwsblad. "Ik denk de laatste jaren altijd: Veel drukker kan het niet worden. Maar er komt altijd nog wel iets bij… Ik ben nu 24, ik hoop dat ik intussen zo alles al een beetje heb meegemaakt. Maar ik ga er nu van uit dat ik mij weer op het sportieve kan focussen."

"Het is toch belangrijk dat er weer structuur in mijn fietsen komt. Het was nu niet dat ik zelf moest bellen naar sponsors en zo, maar door dat tijdsverschil zat ik van 's morgens tot 's avonds aan de telefoon om te horen hoe alles stond. Is mijn vergunning in orde? Hoe zit het met mijn fietsen? En nog duizend andere dingen. Nu in België was dat beter, ook al was het nog een drukke week."

'Niet voor de sport geleefd'

Van Aert wilde er zich nooit achter verstoppen, maar heeft best wel een lastige periode achter de rug. "Ik heb het gevoel dat ik de laatste weken niet voor mijn sport heb kunnen leven en het mentaal niet kon opbrengen om op mijn eten te letten en op tijd te gaan slapen. Als ik dat nu wel kan doen, dan zit er veel progressie in."

"Want ondanks alles is de conditie beter dan vorig seizoen rond deze periode. Ik word niet weggereden door Matthieu en dat is geruststellend. Ik heb het gevoel dat het nog veel beter kan. Ik zal ook blijven knokken en strijden om te winnen", besluit de wereldkampioen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties