Wout Van Aert kijkt uit naar nieuwe kennismaking: "Wie in topvorm zit, wil oogsten: zo simpel is dat"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 26 reacties
Wout Van Aert kijkt uit naar nieuwe kennismaking: "Wie in topvorm zit, wil oogsten: zo simpel is dat"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Wout Van Aert wordt het morgen (zaterdag) een eerste kennismaking met de Rapencross in Lokeren. De wereldkampioen kijkt er alvast naar uit en wil meedoen voor de zege.

Van Aert stond nooit eerder aan de start in Lokeren. "Ik hoorde dat het een mooi rondje wordt, en behoorlijk selectief bovendien. Dus kan ik niet wachten om voor het eerst zelf kennis te maken met de omloop", lacht Van Aert op de website van de Brico Cross. "Eigenlijk zouden ze dat vaker moeten doen, zo van die verrassingen in mijn wedstrijdprogramma steken. Niet dat het me tegensteekt, afzakken naar een cross waar ik eerder al aan de slag was."

"Maar het krijgt allemaal toch een nieuwe dimensie als je naar een onbekende cross afreist. Dat brengt een beetje spanning mee, zo’n soort van een eerste schooldag-gevoel", aldus Van Aert, die geen figurantenrol wil spelen in Lokeren. "Omdat die veldrit zich situeert in een periode waarin ik echt goed wil zijn." Van Aert zit namelijk al met het EK in zijn achterhoofd.

"Vorig jaar liet ik dat EK nog links liggen, nu heb ik zin om een gooi te doen naar een trui die nog niet in mijn collectie zit"

"De kalender heeft bepaald dat Lokeren plaatsvindt dik drie weken voor het Europees kampioenschap in Nederland. Vorig jaar liet ik dat EK nog links liggen, nu heb ik zin om een gooi te doen naar een trui die nog niet in mijn collectie zit. En wie goed voor de dag wil komen op dat kampioenschap hoort automatisch sterk genoeg te zijn om er in de aanloop naar die wedstrijd ook iets moois van te maken."

"Wie in topvorm zit, wil oogsten: zo simpel is dat. Dus wil ik toeslaan telkens ik kans zie op winst. De Rapencross vormt daar geen uitzondering op. De Brico Crossen komen trouwens rechtstreeks op televisie. Dat zijn en blijven belangrijke afspraken. Nog een reden om mezelf dubbel te plooien", besluit de wereldkampioen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties