"Ik plaats Mathieu en Wout zeker nog boven mij, maar ik hoop wel dat ik meer de finale kan ingaan met hen"

Redactie
| 4 reacties
"Ik plaats Mathieu en Wout zeker nog boven mij, maar ik hoop wel dat ik meer de finale kan ingaan met hen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na een weekendje vrijaf is Toon Aerts helemaal klaar om de strijd én het duel tegen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert aan te gaan. "Ik hoop dat ik meer finales kan rijden met Wout en Mathieu", klinkt het ambitieus.

Na zijn twee triomfen in de Wereldbekers in Amerika besloot Aerts te passen voor Meulebeke en Ronse. "Ondertussen voel ik me een heel ander persoon dan een week geleden", opent Toon Aerts bij Sporza. "Toen ik vorige week op de fiets sprong, zat er geen kracht op mijn benen. Ik had schrik om in het weekend te crossen in Ronse, waardoor ik paste."

"Van de jetlag zal ik dit weekend niet veel last meer hebben. En ritme en snelheid zal ik ook niet missen, want ik heb een paar keer achter de brommer getraind. Ik heb ook maar 1 weekend gemist", aldus de crosser van Telenet Fidea. "Zaterdag zal het misschien nog wat lastig zijn. Maar zondag moet dat goede gevoel terug zijn in Gieten", blikt Aerts vooruit. 

Winnen in plaats van podium

De grote vraag is of Aerts kan bevestigen na Amerika en de aansluiting met de 'grote twee' kan maken. "Ik plaats Mathieu en Wout zeker nog boven mij", zegt hij nederig. "Maar ik hoop wel dat ik meer de finale kan ingaan met hen. En ik hoop ook dat ik op omlopen zoals Namen en de Koppenberg kan meedoen voor de zege, want die omlopen liggen me."

"Vorig seizoen was ik vaak 3e en 4e. Nu heb ik 2 keer van die overwinning kunnen proeven in de Wereldbekercrossen. En het is leuker om te zeggen dat ik 2 crossen gewonnen heb dan dat ik 16 keer op het podium heb gestaan", kijkt hij terug op vorig jaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties