Ook Sven Nys ziet devaluatie van de klassementscrossen: "Van Aert en van der Poel verdienen zoveel dat een eindzege in een klassement hen nog weinig uitmaakt"

Redactie
| 4 reacties
Ook Sven Nys ziet devaluatie van de klassementscrossen: "Van Aert en van der Poel verdienen zoveel dat een eindzege in een klassement hen nog weinig uitmaakt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert en Mathieu van der Poel focussen zich niet meer op de klassementen van het veldrijden. Beide tenoren laten zoveel crossen schieten dat een eindzege zelfs met hun status moeilijk wordt. Sven Nys snapt beide crossers best wel.

Nys won de Superprestige liefst 13 keer, de Wereldbeker 7 keer en de DVV-Trofee (en voorgangers van dat klassement, red.) ook 9 keer. Maar de 'Kannibaal van Baal' begrijpt dat van der Poel en Van Aert heel wat crossen laten voor wat het is. "Alleen al op financieel vlak. Van Aert en van der Poel verdienen zoveel dat een eindzege in een klassement hen nog weinig uitmaakt", vertelt Nys in Het Nieuwsblad.

"Voor mij was 30.000 euro nog wel veel geld", zegt Nys, die steun vindt bij Erwin Vervecken, tegenwoordig organisator van crossen. "Voor mij waren mijn prijzengeld en startgeld mijn voornaamste bron van inkomsten", aldus de ex-wereldkampioen. "Vandaag halen de toppers driekwart van hun geld puur uit hun loon."

Andere disciplines

Al ziet Nys nog een reden. "Van Aert die ook op de weg schittert. Van der Poel die er de weg én het mountainbiken bij pakt: die jongens moeten in de winter wel zuiniger zijn met hun lichaam. Begrijpelijk dat ze crossen schrappen. Wat dan weer een sneeuwbaleffect veroorzaakt."

"Want ook andere crossers gaan daardoor schrappen. Alleen al om energie te sparen. Anders zijn ze op pakweg het BK of WK, waar die toppers wel in topvorm presteren, helemaal kansloos", besluit Nys. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties