Veldrijden

Wout Van Aert maakt slechts van één klassement een doel: "Maar hopelijk stoot ik mezelf geen tweede keer aan dezelfde steen"

Wout Van Aert maakt slechts van één klassement een doel: "Maar hopelijk stoot ik mezelf geen tweede keer aan dezelfde steen"

De Wereldbeker is het enige klassement waar Wout Van Aert dit seizoen op mikt, maar natuurlijk zijn ook de kampioenschappen een groot doel voor de Kempenzoon. Verder last Van Aert enkele pauzes in met het oog op het klassieke voorjaar van 2019.

Van Aert deelt zijn seizoen net als vorig jaar in om zo toch iets of wat fris aan het voorjaar te verschijnen. "Om een duur woord te gebruiken: ik leg de focus op ‘periodisering’", vertelt Van Aert op de website van de Brico Cross. "Af en toe knijp ik er tussenuit, om de intensiteit even te laten zakken en te werken aan mijn basisconditie."

"Zo plan ik een stage in de loop van december, bijvoorbeeld. Allemaal met het oog op de kampioenschappen. Want na het EK (in Rosmalen, red.) wil ik ook in januari scoren, op BK en WK. In 2017 pakte dat goed uit. Ik zie dus geen reden om te kiezen voor een andere benadering."

Wereldbeker

Van Aert liet vorig seizoen de Superprestige nog liggen, maar zit met slechts één klassement in zijn hoofd. "Ik maak eigenlijk maar van één klassement een doel: dat is de Wereldbeker. Die manches passen perfect in mijn programma, omdat de laatste wedstrijd die meetelt voor dat criterium - de GP Adri van der Poel in Hoogerheide - plaatsvindt één week voor het wereldkampioenschap."

"Vorig jaar was dat ook het geval, maar ik verprutste mijn kansen in het eindklassement al meteen door in de eerste twee wedstrijden, die koersen op Amerikaanse bodem, heel slecht te presteren. Hopelijk stoot ik mezelf geen tweede keer aan dezelfde steen", besluit Van Aert. 

Reacties 10 reacties

Gerelateerd nieuws