Nog steeds de nul bij Wout Van Aert: "Maar op zich wel blij met mijn koers"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 28 reacties
Nog steeds de nul bij Wout Van Aert: "Maar op zich wel blij met mijn koers"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook na de Superprestige van Gieten blijft die vervelende nul achter de naam van Wout Van Aert staan. De wereldkampioen was niet opgewassen tegen een ontketende Mathieu van der Poel.

De 'Grote Twee' gingen er al snel vandoor, maar van der Poel liet metgezel Van Aert in ronde 2 ook achter. "Hij zette me al serieus onder druk in de tweede ronde", vertelde Van Aert bij Play Sports. "Daardoor maakte ik een klein foutje en was ik nooit in staat om dichter te komen. HIj was de sterkste, dat was wel duidelijk."

Al was Van Aert ook best tevreden. "Natuurlijk wil ik liever dichterbij zijn, maar op zich ben ik wel blij met mijn koers. Ik had een grote voorsprong op de rest", aldus Van Aert.

'Blijven werken'

Maar de wereldkampioen kon dus nog steeds niet winnen. "Ik moet blijkbaar accepteren dat de overwinning nog even op zich laat wachten. Maar het enige wat ik kan doen, is blijven werken."

Van Aert bleef zich ook het volledige uur lang te geven. "Ik probeer mijn limieten op te zoeken om beter te worden. Dan heeft het weinig zin om die tweede plaats te consolideren. Ik wilde blijven geven, hopelijk werpt dat binnenkort zijn vruchten af", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties