Het gaat de goede kant op met laureaat van vorig jaar in Gieten: "Ik kon diep gaan en vooral: mijn enkel was weer beter"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Het gaat de goede kant op met laureaat van vorig jaar in Gieten: "Ik kon diep gaan en vooral: mijn enkel was weer beter"
Foto: © photonews

Vorig jaar was ze nog dé verrassing van de start van het veldritseizoen, maar een enkelblessure speelde de Nederlandse Maud Kaptheijns parten in de openingsweken van het nieuwe seizoen. In Gieten toonde ze dat ze er opnieuw stond.

Kaptheijns, de winnares van vorig jaar in Gieten, paste zaterdag voor de Rapencross in Lokeren, maar kwam zondag wel aan de start in 'haar' Gieten. "Ik wilde geen onnodig risico nemen", liet de Nederlandse weten. 

Zondag kende de renster van Crelan-Charles een prima start - zoals zo vaak - en legde ze beslag op de vijfde plek. En dat zonder enige hinder aan haar geteisterde enkel. "Ik was heel blij met het gevoel in Gieten", zei ze achteraf bij haar team.

Geen pijn

"Mijn lichaam was weer fris. Ik kon weer diep gaan en vooral, mijn enkel was weer beter. Ik heb geen pijn gevoeld in de cross. Ik merk wel dat ik mijn looptrainingen heb gemist, maar het gaat wel de goede kant op. Dus ik ben zeker tevreden met de wedstrijd van gisteren", besluit ze. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties