Mathieu van der Poel zag nog nooit zo'n tennisbal op zijn enkel: "Maar een sporter is geen gewone mens, hé"

Redactie
| 9 reacties
Mathieu van der Poel zag nog nooit zo'n tennisbal op zijn enkel: "Maar een sporter is geen gewone mens, hé"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het wonder van Gieten vond zondag plaats. Nadat hij zaterdag nog werd afgevoerd met de vrees voor een enkelbreuk, was er zondag de wederopstanding van Mathieu van der Poel in de Superprestige van Gieten.

Van der Poel bevestigde pas zondagmiddag dat hij van start zou gaan in Gieten. Met succes, want de concurrentie wist niet uit welk hout pijlen te snijden. "Toen ik zaterdag na die val mijn kous uittrok, moest ik ook even slikken, hoor", vertelde van der Poel in HNB. "Zo'n tennisbal op mijn enkel, dat had ik nog nooit gezien. Ik had ook veel pijn."

"Toen de dokter dan nog zei dat hij vreesde voor een enkelbreuk, zag ik het even niet meer zitten. Ik dacht al aan een lange revalidatie. Maar op weg naar het ziekenhuis werd de pijn niet erger. Dat gaf mij een beetje moed", aldus de Nederlander van Corendon-Circus. 

Groen licht

Door een verrekking van de ligamenten mocht van der Poel eigenlijk 2 weken niet fietsen. "Ja, maar in die tweede week zou ik wel mogen beginnen fietsen, zeiden ze. Maar een sporter is geen gewone mens, hé. En een sportarts kan het beter inschatten, dus heb ik naar dokter Toon Claes gebeld. Hij bekeek de foto's en zei dat ik het mocht proberen."

"Ik ben eerst nog naar mijn kinesist Paul van Loon gereden en ook die gaf groen licht. Zeker nadat de zwelling was afgenomen door er veel ijs op te leggen. Ik ben dan maar naar Gieten gereden om de nacht af te wachten en 's morgens te beslissen. De Superprestige is mijn lievelingsklassement, ik wou dat niet zomaar weggeven", besluit de Europese kampioen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties