Wout Van Aert: "Topsporters hebben geen geduld. Die willen winnen"

Redactie
| 22 reacties
Wout Van Aert: "Topsporters hebben geen geduld. Die willen winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert heeft dit seizoen al 7 crossen op de teller staan, maar een zege bleef vooralsnog uit. 6 keer 2e, maar een vervelende 0 achter zijn naam wat betreft overwinningen.

Zondag botste Van Aert op een superieure van der Poel, zaterdag kreeg hij met pech te maken. En dus was de frustratie in Lokeren groter. "Omdat ik in de Rapencross, door de omstandigheden, een gouden kans kreeg om een eerste keer te winnen en vertrouwen op te doen", vertelt Van Aert in HLN. "Door pech was het me alweer niet gegund. Zo jammer."

En dus is er nog steeds geen zege voor de wereldkampioen. "Vorig jaar startte ik met dezelfde score. 'Nu ga je toch niet zo lang moeten wachten op die eerste zege, zeker?', kreeg ik in Geraardsbergen toegeworpen. 'Onmogelijk', dacht ik. 'Kan niet'", kon er nog een lach vanaf. "Ondertussen zijn we een maand verder en sta ik effectief nog steeds op nul."

Winnen

"Vervelend? Goh, het zegt alles over de verwachtingen die in mij worden gesteld. Het onvermijdelijke lot van een wereldkampioen, denk ik. Geduld, zou je dan zeggen. Het komt wel. Maar ik ben een topsporter. En topsporters hébben geen geduld. Die willen winnen. Liever vandaag dan morgen."

"Ik hoop dat ik niet elke week weer opnieuw datzelfde riedeltje zal moeten afsteken. En uitleggen waarom het níet is gelukt. Want daar ben ik niet voor gemaakt", lacht hij. "Ik vind van mezelf dat ik nogal rap kan zagen. Dus..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties