Debat van de Week: Moet er een Super League in het veldrijden komen?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties
Debat van de Week: Moet er een Super League in het veldrijden komen?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert hekelde het feit dat er verschillende klassementscrossen in één weekend worden gereden, maar ook over de verschillende klassementen was er de afgelopen maanden al heel wat te doen. Moet er één grote Super League komen? Debatteer mee in ons Debat van de Week.

De Wereldbeker, Superprestige en DVV Verzekeringen Trofee zijn de drie klassementen in het veldrijden, maar daarnaast zijn er ook nog de 'losse' veldritten van de Brico Cross en de Soudal Classics. Vijf soorten crossen, waarvan er heel wat op televisie worden uitgezonden. Voor supporters is er zo vaak toch wat onduidelijkheid naar wat ze nu aan het kijken zijn. 

Idee op tafel bij UCI

Het idee voor één grote Super League te maken ligt al een tijdje op tafel bij de UCI, maar een echte doorbraak is er nog niet. De Super League zou het einde betekenen van de verschillende klassementen en een groot aantal crossen opnemen in één grote competitie. 

Er zou zo meer overzicht komen, anderzijds zullen renners die een deel van het seizoen missen niet kunnen meedoen voor de eindzege. Moet er één grote Super League komen? Breng zeker je stem uit in onderstaande poll. 

Moet er een Super League komen in het veldrijden?

0%
100%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties