Sven Nys over Wout Van Aert: "Vrede nemen met tweede plaats als je het maximale doet, anders raak je gefrustreerd"

Redactie
| 6 reacties
Sven Nys over Wout Van Aert: "Vrede nemen met tweede plaats als je het maximale doet, anders raak je gefrustreerd"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

'Winnaars hebben een plan'. Zo heet het nieuwe boek dat Sven Nys op de markt heeft gebracht. In dat boek wil de 'Kannibaal van Baal' zijn ervaringen uit het veldrijden vooral aan bedrijfsleiders doorgeven.

Een van de raden die Nys geeft, is nooit iemand kopiëren. Ook al word je telkens geklopt door iemand die beter is. Het doet wel wat aan de situatie van Wout Van Aert denken. "Wout doet dat perfect", stelt Nys in HLN. "Ken je iemand die doet wat hij doet: de weg en het veld op deze manier combineren? Hij is onafhankelijk."

Al moet hij natuurlijk vaak het onderspit delven voor een sterke Mathieu van der Poel. "Dat moet hij aanvaarden. 'Laat los wat je zelf niet kan bepalen', schrijf ik. Als hij er het maximale voor doet en hij kan niet beter dan tweede, dan moet hij daar vrede mee nemen. Anders raak je gefrustreerd."

Stress

Van Aert heeft natuurlijk enkele moeilijke weken achter de rug. "De situatie waarin hij nu zit, met die contractperikelen, is niet makkelijk. Stress heeft een effect op je prestaties. Altijd. Een mens is zich daar niet altijd van bewust, maar in tijden van onzekerheid staat je molen nooit stil."

"Je kan dat een tijdje compenseren, maar niet eindeloos. Ik heb het meegemaakt in de periode van mijn scheiding. Uit het niets kreeg ik ontstekingen aan mijn vingers en pijn aan mijn knie. Onverklaarbaar. En toch weer niet: stress", besluit de teammanager van Telenet Fidea. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties