Sven Nys: "Wat van der Poel en Van Aert doen, mogen we niet natuurlijk noemen. Het is echt zeldzaam"

Redactie
| 9 reacties
Sven Nys: "Wat van der Poel en Van Aert doen, mogen we niet natuurlijk noemen. Het is echt zeldzaam"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts wordt het meest genoemd als de crosser die Mathieu van der Poel en Wout Van Aert het vuur aan de schenen kan leggen. "Toon is bezig een winnaar te worden", stelt zijn ploegmanager Sven Nys.

Na een sterke start van het seizoen en winst in de Amerikaanse Wereldbekers zijn de ogen nu ook op Toon Aerts gericht. "Toon is bezig een winnaar te worden", vertelt Sven Nys in HLN. "Hij wordt steeds meer een leidersfiguur, iemand die durft op te komen voor zijn mening en die op een goede manier verkondigt. Hij denkt ook na."

'Natuurlijke opbouw'

Volgens Nys is het nog wat moeilijk om te zeggen of hij dit seizoen een bedreiging wordt voor de 'Grote Twee'. "Toon maakt een mooie evolutie door. Zijn carrière volgt een natuurlijke opbouw. Wat van der Poel en Van Aert doen, mogen we niet natuurlijk noemen. Ik bedoel niet dat ze foute dingen doen, maar zoals zij vroegrijp zijn, is echt zeldzaam."

"Toon volgt de meer logische weg van een renner die pas op zijn 27ste, 28ste top zal zijn. Hij is in staat om steeds vaker te winnen. Ook doordat de twee groten héél veel hooi op hun vork nemen. Anderzijds laten ze door hun drukke programma ook wedstrijden liggen. Op die twee vlakken liggen er nu al kansen", aldus Nys. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties