"Zodra ik van der Poel de eerste keer kan verslaan in een rechtstreeks duel, kan de trein zomaar vertrokken zijn"

Redactie
| 24 reacties
"Zodra ik van der Poel de eerste keer kan verslaan in een rechtstreeks duel, kan de trein zomaar vertrokken zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert kon dit seizoen het zegegebaar nog niet maken en krijgt sinds oktober opnieuw vaak af te rekenen met een sterke Mathieu van der Poel. De wereldkampioen wil vooral niet zeuren en er alles aan doen om de Nederlander te kloppen.

In Lokeren was er pech voor Van Aert, zondag was er aan één renner weinig te doen in Gieten. "Zaterdag zag ik mijn zegekansen in rook opgaan door pech, zondag stuitte ik op een indrukwekkende Mathieu van der Poel", vertelt Van Aert bij WielerFlits.nl. "Dat terwijl ik helemaal niet slecht was. Dat ik zelf ook een minuut wegrijd van de rest, zegt voldoende. Mathieu was echter 'outstanding'.

Net als vorig jaar lijkt van der Poel opnieuw erg dominant te zijn. "Zoals ik na afloop van de cross al tegen de media vertelde: ik leg me zéker niet neer bij zijn meesterschap. Ik blijf hard werken in de hoop zo snel mogelijk de kloof te dichten. Geduld hebben? Niet aan mij besteed. Ik ben een winnaar, hè."

"Ik wil niet dat de fans het gevoel krijgen dat ik een zeurpiet ben"

"Wat Niels Albert vandaag (dinsdag, red.) in zijn column in HLN schreef, klopt wel. Zodra ik van der Poel de eerste keer kan verslaan in een rechtstreeks duel, kan de trein zomaar vertrokken zijn", aldus Van Aert. 

"Maar eigenlijk wil ik daar voorlopig niet veel dieper op ingaan. Ik vertel nu al weken hetzelfde en ik wil niet dat de fans het gevoel krijgen dat ik een zeurpiet ben. Mathieu was zondag in Gieten beter en op zijn zege valt niets af te dingen. Volgend weekend volgt een nieuwe kans in de Zwitserse wereldbekermanche in Bern en ik zal er opnieuw alles aan doen om hem te proberen kloppen", klinkt het strijdvaardig. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties