Donderdag de verlossing voor Wout Van Aert? "Winnen is winnen, ook zonder Mathieu"

Redactie
| 25 reacties
Donderdag de verlossing voor Wout Van Aert? "Winnen is winnen, ook zonder Mathieu"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Die vervelende nul staat nog steeds achter zijn naam, maar donderdag kan Wout Van Aert net als vorig jaar in Ardooie zijn eerste zege van het seizoen boeken. Een unieke kans, zeker nu grote rivaal Mathieu van der Poel er niet bij is.

Wout Van Aert is de uitgesproken topfavoriet voor winst in Ardooie nu Mathieu van der Poel afwezig is. Vorig jaar moest de wereldkampioen tot Ardooie wachten om een eerste keer het zegegebaar te maken. Ook dit seizoen stond Van Aert ook nog niet op het hoogste podiumplekje. 

"Ik heb reeds zes tweede plaatsen achter mijn naam staan en dus mik ik volop op die eerste zege", citeert Het Nieuwsblad de Kempenaar. "Ook vorig jaar was dat in Ardooie het geval."

Aerts en Vanthourenhout

Van der Poel reed dinsdag de Sluitingsprijs Putte-Kapellen en verkiest rust met het oog op het weekend. "Het klopt dat Mathieu er niet bij is, maar winnen is winnen. Trouwens, ook Toon Aerts vindt in Ardooie wel een parcours dat in zijn mogelijkheden past. En als Michael Vanthourenhout zijn dagje heeft, wordt ook hij een belangrijke concurrent. Ik zal de zege niet zomaar cadeau krijgen", weet Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties