Crossers voor lastig weekend in Boom én Zwitserse Bern: "Ach, we moeten niet klagen"

Redactie
| 5 reacties
Crossers voor lastig weekend in Boom én Zwitserse Bern: "Ach, we moeten niet klagen"
Foto: © photonews

De veldrijders staan voor een lastig weekend. Niet omdat er twee crossen worden verreden, wel omdat er zaterdag in Boom gecrost wordt en een dag later in het Zwitserse Bern. Gianni Vermeersch maakt de oversteek met de camper.

"Twee crossen in één weekend, dat zijn we gewoon. Het is vooral die lange verplaatsing die het lastig maakt", aldus Gianni Vermeersch in Het Nieuwsblad. "Na de cross in Boom proberen we zo snel mogelijk te vertrekken. Maar voordat alles is opgeruimd en ik wat opgefrist ben, zal het zeker na 17.30 uur zijn. Bedoeling is om zes uur te rijden en in de buurt van Colmar of in het beste geval Mulhouse een hotel te vinden."

"Dan is 's morgens nog zo'n twee uurtjes rijden naar Bern. Hopelijk is er geen file. Vandaar dat we nog geen hotelletje hebben vastgelegd. Eerst zien hoever we geraken", zegt de West-Vlaming, die niet zoals pakweg Mathieu van der Poel het vliegtuig neemt en de entourage met de camper laat gaan. "Ik zou ook apart kunnen rijden met de auto, dat gaat ook sneller. Maar dan heb je minder ruimte dan in een camper."

Met de camper

Zo kan Vermeersch toch wat extra rusten. "Daar kan ik toch wat relaxen op het bed en proberen te recupereren. Een massage zal er wel niet bij zijn. Ik kan natuurlijk een masseur meenemen, zoals Mathieu van der Poel wel zal doen, maar ik heb niet die financiële middelen. Ach, ik probeer op een andere manier te recupereren, met compressiekousen en zo."

Klagen doet Vermeersch niet. "Het zou beter zijn dat er in een Wereldbekerweekend maar één cross is. Dat zou de Wereldbeker ook meer uitstraling geven. Maar het gebeurt zelden dat het zo zwaar is, hé. Volgende week wordt er gecrost in Ruddervoorde, dat is vlak bij huis voor mij. Ach, we moeten niet klagen. Ik juich ook toe dat er een Wereldbeker is in Zwitserland. Dat is een meerwaarde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties