Derde Belg mengt zich in de strijd: "Hoopte voorbije jaren om dit niveau te halen"

Derde Belg mengt zich in de strijd: "Hoopte voorbije jaren om dit niveau te halen"
Foto: © photonews

Terwijl Mathieu van der Poel de primus van de klas is, rijden voor België van Aert en Aerts meestal in de spotlights. Al is er ook een derde landgenoot die het voortreffelijk doet: Gianni Vermeersch.

De renner van Steylaerts - 777 heeft ook zelf een verklaring voor zijn opmars. "Ik ben met een andere trainer gaan samenwerken. Ik train nu veel meer in interval. Vroeger kwam ik er na de start niet meer door. Nu kan ik blijven gaan. Ik hoopte de voorbije jaren om dit niveau te halen", is Vermeersch eerlijk.

AMBITIES VERLEGGEN

Dat betekent ook dat de ambities wijzigen. "Aan het begin van het seizoen wilde ik top vijf rijden. Nu heb ik al twee keer een podium gereden. Ik mag de ambities dus verleggen naar het rijden van een podium. Achter de twee toppers zijn er vijf à zes renners evenwaardig. De ene week is de ene iets minder, de volgende week de andere."

Vermeersch liep in de Superprestige in Boom wel nog de tweede plaats mis. Zonde, want dat is het klassement waar hij op mikt. "Ik ging er vanuit dat ik naar de tweede plek ging rijden, maar had een mindere passage in een zandstrook en raakte met mijn hand een paaltje. Ik wilde alles op de sprint zetten, maar Toon Aerts zette vol aan. Ik ga voor de Superprestige, want de DVV rijd ik niet en ik was niet in Amerika voor de Wereldbeker."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties