Dockx en alweer superdominante Michels soleren naar winst bij nieuwelingen

Dockx en alweer superdominante Michels soleren naar winst bij nieuwelingen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De nieuwelingen hebben voor enkele mooie nummertjes gezorgd op de cross in Boom. Jente Michels is zeker een naam om te onthouden. Hij overklaste alle tegenstand bij de tweedejaars. Aaron Dockx was dan al zeker van zijn zege bij de eerstejaarsnieuwelingen.

De nieuwelingen werkten vier ronden af op het parcours op De Schorre. Aaron Dockx moest bij de eerstejaars de cross aanvangen vanop de achterste startrijen. Toch zat de renner van Iko-Beobank al snel in de kopgroep. Bij een versnelling kon alleen Iben Rommelaere mee.

ROMMELAERE PAST

Hem meenemen naar de finish, daar had de veldrijder die ook al in Meulebeke won kennelijk geen zin in. Dockx schudde een tweede versnelling uit zijn benen en daar had Rommelaere geen antwoord op. Zo lag de koers in een beslissende plooi. Dockx mocht het zegegebaar maken.

MICHELS SNELT METEEN WEG

Jente Michels kwam onlangs op de Rapencross nog met een monstervoorsprong over de meet en in Boom was het van hetzelfde laken een broek. Michels nam bij de tweedejaars al afstand van Avondts in de openingsronde. Achter hen vormde zich een groepje van drie renners: Delme, Anchain en Kuypers.

Bij het ingaan van de laatste ronde had de sterke Michels al gewonnen spel. Zijn voorsprong bedroeg dan al meer dan veertig seconden. Avondts zag zijn achtervolgers naderen, maar hield zijn tweede plek vast. Hij liep wel pas 53 seconden na Michels binnen. Diens ploegmaat Kuypers nam de derde plek in en finishte op 1 minuut en 2 seconden van de winnaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties