Lennert Belmans verbaast zelfs zichzelf: "Die twee zeges nog niet verwacht"

Lennert Belmans verbaast zelfs zichzelf: "Die twee zeges nog niet verwacht"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er stond deze middag geen maat op Lennert Belmans bij de junioren in het veldrijden in Boom. Twee weken geleden was hij ook al de beste in Denemarken. Deze successen komen toch wel verrassend vroeg.

Belmans heeft in Boom op geen inspanning gekeken. "Door een schakelprobleem moest ik naar de kleine plateau gaan. Ik was dus slecht gestart en moest achtervolgen. Eens in de kopgroep wilde ik steeds vooraan rijden. Iedereen wilt dat. Nadat ik een klein kloofje had, ben ik blijven rijden. Als ik zou stilvallen, zouden ze er terug bij komen. Ik ben diep gegaan", kon de jonge renner beamen.

VOLLE BAK DOORTREKKEN

Vooral in de zandbak was hij opvallend sterker dan zijn tegenstanders. "Met de looppassages in de zandstroken heb ik het verschil gemaakt. Het was niet echt de bedoeling om al te demarreren. Eens ik weg was, ben ik wel volle bak blijven doortrekken. Ik wilde hen zeker niet laten terugkomen."

Bij de nieuwelingen heeft Belmans al heel wat mooie dingen laten zien. Het is nog niet lang dat de U17 meedoet bij de junioren. Ook in die categorie draait hij mee aan de top. "Ik wist wel dat ik goed ging meerijden. Die twee zeges had ik wel nog niet verwacht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties