Sommigen nemen vliegtuig tot in Bern, anderen kruipen zelf achter stuur: "Tot middernacht rijden en over de Zwitserse grens slapen"

Redactie
| 14 reacties
Sommigen nemen vliegtuig tot in Bern, anderen kruipen zelf achter stuur: "Tot middernacht rijden en over de Zwitserse grens slapen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sommigen gaan met het vliegtuig van Boom richting Zwitserland voor de Wereldbeker in Bern. Anderen gaan met de camper en er zijn zelfs toppers uit het veld die zelf achter het stuur van hun auto kruipen.

Michael Vanthourenhout rijdt zelf met de auto naar Bern. "Ik rijd met mijn eigen wagen en wissel af met mijn broer Dieter", vertelt Vanthourenhout in HLN. "Misschien nemen we Kevin Pauwels ook nog wel mee. We rijden door tot middernacht en slapen net over de Zwitserse grens."

"Dan moeten we op zondag maar een uurtje meer rijden en hoeven we ons niet druk te maken over grenscontroles", zegt de West-Vlaming. Zondagvoormiddag staat er zowaar een training op het programma. Bij gebrek aan losrijden na de Superprestige in Boom.

Training op zondag

"Dat is toch een beetje speciaal", aldus de crosser van Marlux-Bingoal. "Losrijden kan niet meer op zaterdagavond, dus gaan we op zondag een langere tocht maken. Heel licht natuurlijk, maar je moet wel iets doen om de spieren weer soepel te krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties