Vier juniors bepalen de cross in Boom, Belmans toont zich de sterkste

Vier juniors bepalen de cross in Boom, Belmans toont zich de sterkste

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vier renners reden constant vooraan bij de junioren in Boom en Lennert Belmans nam in de tweede deel van de wedstrijd afstand van zijn medevluchters. De veldrit telde mee voor de Ridley Cup. Yente Peirens leidt nu in dat klassement.

Er werd nagenoeg meteen een kopgroep van acht renners gevormd. Lauryssen, Belmans, Peirens, Van Looveren, De Laet, Bervoets, Meulemans en Verstrynge waren mee. Wyseure, één van de favorieten, moest na een valpartij opgeven. De acht reden een tijdje mooi gegroepeerd samen, tot Peirens het toch tijd vond voor een schifting. Van Looveren, Belmans en Lauryssen pikten hun wagonnetje aan.

LOOPPASSAGES BESLISSEND

Met twee sterke looppassages door het zand creërde Belmans een kloofje en nadien trok hij fel door. Bij Peirens was het verval behoorlijk groot. Lauryssen was de eerste achtervolger, maar volgde bij het ingaan van de laatste ronde wel al op tien seconden van de leider.

Belmans reed vervolgens onbedreigd naar de overwinning. De renner uit Wechelderzande had aan de finish negen seconden over op Lauryssen. Van Looveren werd derde op achttien seconden. De vierde plaats was voor Peirens voldoende om naar de leiding te springen in de Ridley Cup.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties