Jolien Verschueren ondanks chemokuur: "Een dag zonder sport is een dag niet geleefd"

Redactie
| 25 reacties
Jolien Verschueren ondanks chemokuur: "Een dag zonder sport is een dag niet geleefd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jolien Verschueren kampte al een tijdje met een gezwel in haar hersenen, maar nog niet zo lang geleden werd ontdekt dat het om een kwaadaardig gezwel ging, wat op kanker wijst. Ondertussen is de veldrijdster druk bezig met haar herstel.

Verschueren verloor wat haren op haar hoofd, maar daar maalt ze niet om. Ze wil vooral blijven sporten. Haar remedie. "Al die tijd ben ik blijven sporten", vertelt ze in HNB. "Een dag zonder sport is een dag niet geleefd. Vlak na de operatie kon ik mijn bed niet uit en werd ik gek. Ik kon de muren wel opvreten. Zodra ik kon, wandelde ik rond. In de ziekenhuisgangen, naar beneden, naar boven, rondjes rond het bed."

"Eenmaal thuis wandelde ik vaak naar de bakker. Ik woon in Kruishoutem. Ze is weer brood gaan halen in Oudenaarde, lachten mijn ouders ­altijd. Gewoon omdat ik nog extra rondjes ging wandelen. Zelfs na de bestralingen ging ik direct lopen. Ik kon het niet laten", zegt de renster van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. 

Frustrerend

"Soms is het frustrerend, dat ik niet meer kan wat ik kon. Vroeger liep ik een rondje in vier minuten, nu acht minuten. Ik fiets ook weer, met mijn papa aan mijn zijde, zoals vroeger tijdens de trainingen. Eén keer deed ik mee aan een amateurtoernooi. Toen werd ik tweede. Dat klinkt niet slecht, maar dat was niet goed voor mij. Ik werd gewoon geklopt door een amateur. Op een circuit waar ik normaal iedereen zou dubbelen."

Geen competitie meer

Dat was de laatste keer dat Verschueren in competitieverband in actie kwam. "Vanaf toen heb ik beslist dat ik geen wedstrijden meer zou rijden. Het zou me te veel frustreren dat ik zou verliezen van zij van wie ik vroeger makkelijk won. Ik moet me die pijn besparen."

"Soms ga ik nog naar het parcours van een grote cross, maar dan als er geen wedstrijd meer is. Om het nog eens te zien, te voelen. Is er een veldcross op tv, dan wil ik dat niet live zien. Ik ga dan meestal een toertje rijden. Dan heb ik mijn eigen ritje gedaan", besluit Verschueren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties