Mathieu van der Poel verwijst Wout Van Aert naar nieuwe tweede plek en wint zijn eerste Wereldbeker van het seizoen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 26 reacties
Mathieu van der Poel verwijst Wout Van Aert naar nieuwe tweede plek en wint zijn eerste Wereldbeker van het seizoen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel heeft na zijn afwezigheid in de Verenigde Staten zijn eerste zege in de Wereldbeker beet. Na een straffe solo hield hij een strijdvaardige Wout Van Aert en leider in de Wereldbeker Toon Aerts achter zich.

Wout Van Aert, gisteren niet in Boom, had er zin in en ging meteen als een wildeman tekeer in het Zwitserse Bern. Daan Soete was de enige die meteen kon aansluiten, maar ook Mathieu van der Poel kwam bij zijn rivaal terecht. Daarachter misten leider in de Wereldbeker Toon Aerts en Laurens Sweeck hun start, Lars van der Haar volgde op enkele seconden van het leiderstrio. 

Maar toen Van Aert een probleempje met het schakelen kende, draaide van der Poel de gashendel helemaal open. Soete moest de rol lossen, maar Van Aert bleef lang status quo op 7 seconden van de Nederlander hangen. Het beloofde dus nog een spannende strijd te worden. 

Voorsprong toch groter

Maar ronde per ronde keek de wereldkampioen tegen een extra seconde achterstand aan. Met nog twee rondes voor de boeg, was de voorsprong van de Nederlander 14" op Van Aert. In de achtergrond was Aerts bezig met het redden van zijn Wereldbekertrui. De crosser uit Rijkevoorsel ontdeed zich van de rest en reed alleen rond op de derde plek. De plekjes leken dus al vast te liggen. 

Van der Poel kwam niet meer in de problemen en pakte een knappe twee op twee dit weekend, na zijn zege in Boom van zaterdag. Van Aert en Aerts - die leider blijft in de WB - vervolledigden het podium in Zwitserland. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties