Niels Albert over zijn nieuwe uitdaging: "Toegegeven, het begon ook te kriebelen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
Niels Albert over zijn nieuwe uitdaging: "Toegegeven, het begon ook te kriebelen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nog niet zo lang geleden hield Niels Albert het bekeken als ploegleider van Wout Van Aert. De voormalige wereldkampioen bleef wel de jeugd van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice begeleiden en gaat nu hetzelfde doen voor de profs van het team.

Albert zal bij de ploeg die hij maar al te goed kent die andere ex-crosser Tom Vannoppen bijstaan. "Onze groep is gegroeid", zegt Vannoppen. "En nog amper te behappen in mijn eentje. Bovendien heeft Niels een pak ervaring waarmee hij ons van dienst kan zijn." 

De ex-ploegleider van Wout Van Aert stemde toe. "Toegegeven, het begon ook te kriebelen", zegt Albert. "Met het aantrekken van onder meer de broers Sweeck, Daan Soete, Toon Vandebosch en Loes Sels is het team grondig versterkt in vergelijking met vorige winter. Ik denk dat ik hen met mijn ervaring toch iets kan bijbrengen."

Ploegleiderschap delen

"En het is leuk dat ik dat ploegleiderschap kan delen met Tom Vannoppen. Zo is de belasting minder hoog. Zoals dit weekend: ik deed de cross in Boom, terwijl Tom al afreisde naar Zwitserland voor de wereldbekermanche in Bern."

Albert hoopt de komende weken alvast op progressie. "Laurens was vorige week wat ziek, maar toonde vandaag in Boom dat hij stilaan naar zijn beste vorm toegroeit. Daan Soete won vorige week in Lokeren. Bij de beloften zwaait Toon Vandebosch mee de plak en Loes Sels won donderdag nog in Ardooie. Dit kan een mooie winter worden voor Pauwels Sauzen-Vastgoedservice en daar zal ik mijn steentje toe bijdragen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties