Wellens en Groenendaal zien strijd tussen Van Aert en van der Poel steeds spannender worden: "Het lijkt wel F1 of een computerspelletje"

Redactie
| 20 reacties
Wellens en Groenendaal zien strijd tussen Van Aert en van der Poel steeds spannender worden: "Het lijkt wel F1 of een computerspelletje"
Foto: © photonews

Hoewel Mathieu van der Poel zijn grote concurrent Wout Van Aert opnieuw naar een tweede plek verwees, werd het toch geen echte onemanshow van de Nederlander in Bern. Van Aert verloor van der Poel nooit uit het oog en hield de achterstand beperkt.

Analisten Bart Wellens en Richard Groenendaal zagen het graag gebeuren. "Ik denk dat ondanks het weinige aantal seconden het verschil toch duidelijk was", aldus Wellens bij Play Sports. "In het begin liet hij Wout op een bepaalde afstand, maar dan ging hij toch terug naar 14 of 15 seocnden. Het was denk ik ingecalculeerd. Maar we kregen toch een spannender duel te zien."

"Chapeau voor Wout dat hij toch bleef knokken voor die 10 seconden achterstand. Het is weer tweede een tweede plek, maar zelfs in de laatste ronde ging hij nog vol door. Het is mooi om die twee grote kanonnen te zien strijden. Mathieu is er vol voor moeten gaan, maar hij had altijd controle over die wedstrijd."

Schakelprobleem Van Aert

Richard Groenendaal zag dan weer een beslissend moment in de cross door het schakelprobleem van de wereldkampioen. "Daar verliest Wout 5 seconden en dat kost hem de aansluiting. Wout heeft de eerste twee rondes op kop gereden en toen Mathieu overnam, had Wout toch moeite om zich aan te passen."

"Mathieu reed gewoon iets sneller", aldus Groenendaal. "Ze zijn allebei top. Het lijkt bijna Formule 1 of een computerspelletje als je ze bezig ziet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties