Winnaar van Wereldbeker in Bern Eli Iserbyt wilde net als in Amerika graag bij de elite starten, maar...

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Winnaar van Wereldbeker in Bern Eli Iserbyt wilde net als in Amerika graag bij de elite starten, maar...
Foto: © photonews

Eli Iserbyt vierde zondag in het Zwitserse Bern zijn eerste overwinning van het seizoen en is zo ook meteen leider in de Wereldbeker. "Ik voelde me nochtans niet goed in de eerste ronde", aldus de West-Vlaming.

Het was een mooie zondag voor de jongeren bij Marlux-Bingoal. Witse Meeussen en Luke Verburg werden namens opleidingsploeg Callant-Doltcini één en twee bij de junioren, daarna won beloftenwereldkampioen Eli Iserbyt bij de U23 na een mooie solo. 

"Dit was iets dat me echt lag: lichtlopend, veel bochten, veel optrekken: dat doe ik graag", vertelde de wereldkampioen bij de U23 na afloop bij zijn team. "Ik voelde me nochtans niet heel goed in de eerste ronde. Maar ik zag dat Tom Pidcock niet mee was, trok in de tweede ronde goed door en sloeg direct een gaatje."

Wereldbeker bij U23

"Ik dacht: ik rijd eigen tempo, probeer tijd te winnen op de technische stroken, en dan zie ik wel. En dat ging goed. Ik reed in Amerika ook al goed in de Wereldbeker tussen de profs. Daarom had ik hier graag weer bij de elite gereden, maar dan zou ik in het WK niet meer mogen deelnemen bij de U23", licht Iserbyt zijn keuze toe. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties